FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Fabriczius-nap a felső tagozaton 2023. december

Az idei tanévben is megrendezésre került iskolánk névadója előtt tisztelgő különleges tanítási nap, a Fabriczius-nap, melyre hagyományosan december utolsó tanítási napján kerül sor. Most december 21-én szerveztük meg a rendezvényt. A Fabriczius-nap programjait két nagy csoportra tudjuk osztani. Az egyik nagy csoportba tartoznak a kreatív programok, ahol a gyerekek, fiatalok sajtkezűleg készíthetnek el apró ajándékokat. Ebben a programcsomagban kapnak helyet a kézműveskedést kevésbé kedvelő tanulók számára készített események: sakk szoba, szabaduló szoba, szelfi szoba, teaházak is.

A programok másik csoportja az egészséges életmódhoz kötődik. Egészségnapot tartunk. Ennek lényege, hogy egészséges, finom, tápláló tízórait készítünk a tanulóknak, nagy sikerrel. Még az olyan zöldségek is gyorsan elfogynak, mint a nyers cékla. Úgy tűnik, hogy sok minden múlik a tálaláson és a közösségben való étkezésen, no meg a jó hangulaton!

Nagy örömmel tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy az Irodalmi kávéház ismét megrendezésre került a Fabriczius napon. Hagyományainknak megfelelően ismét egy-egy irodalmi évforduló köré építettük fel a foglalkozást.

Az idei évben az 5 éve elhunyt erdélyi kötőre, Kányádi Sándorra emlékeztük. Az idei irodalmi kávéházban rendhagyó módon nem voltak feladatok, ahogy a korábbi években. Egy finom csésze, szigorúan koffeinmentes kávé mellett „csak” olvasni kellett Kányádi verseket, és felolvasni a barátunknak, tanárunknak azt a verssort, verset, amely megérintette az olvasót. Sokan jöttek idén is iskolánk tanulói közül. Úgy tűnt, hogy a kávé nagy csábítás, így olyanok is olvastak verset, akik egyébként nem szoktak. Élményeik alapján leszűrhetjük azt a tapasztalatot, hogy a versolvasásra meg kell teremteni a lehetőséget, és a költészet magával ragadja olvasóját. A gyerekek kötetekben és tabeltek segítségével olvasgattak, beszélgette