FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Sportsiker – Asztalitenisz országos diákolimpiai döntő

Fabriczius lány csapat ezüstérem, Hajdu Anna (Fabriczius 6. o.) egyéni bronzérem az országos döntőn 2024. április 19-21 között!

Idén is dobogós helyezések az asztalitenisz országos diákolimpiai döntőn.

Kiskunfélegyháza városa immár 3. alkalommal az országos döntő helyszíne április 19-21-i hétvégén.

A rendezők, Sári László versenybizottsági elnök vezetésével ismét kiváló körülményeket teremtettek a nagy tágas, sportcsarnokban, melynek küzdőterén 20 minőségi versenyasztal várta a gyermeket.

Fabriczius/Veresegyházi/Galaxis AK eredmények a döntőn:

III-IV.-es összevont korcsoport, lány csapat (2008-2011) 2. helyezett:

Fabriczus József Általános Iskola (Hajdu Anna, Pap Boglárka, Bende Zsófia, Kleszó Dorka)

– döntőn segítőik: Kajári Balázs, Horváth Kálmán, Letanóczki István

Kiváló eredmény a lányoktól ismét!

A tavalyi évben „újoncként” 2. végzett csapat egy helyen változva (Dorka érkezett) nagyon motiváltan, szülői támogatással a háttérben dolgozta végig az évet az újabb siker érdekében. Talán a tét és már a várakozások/kimondatlan elvárások miatt a teljes magabiztosság ingadozott, de így is a döntőig minden mérkőzést hozta a csapat. Ott Anna nyert az ellenfél legjobbja ellen, végeredményben ismét szorosan 1:2 arányban győzött a tényleg jó erőkből álló bajnok, aki nagy meglepetésre nem nagy esélyes tavalyi győztes, (most 3. helyen végzett) csapat lett. Anna minden meccsét megnyerte, Boginak csak 1 veresége, Zsófinak 2 volt a nap folyamán, utóbbi kiváló hozzáállással 110%-ot hozott.

Mindenkinek szeretettel gratulálunk! Jövőre újra eséllyel indulhat a társaság hisz mindenki a Fabricziusban kezdi még a jövő tanévet is.

III-IV.-es összevont korcsoport, lány egyéni (2008-2011):
Hajdu Anna (2011, Fabriczius József Általános Iskola) 3. helyezett.

– a döntő segítője: Letanóczki István

Harmadik legfiatalabbként a mezőnyben, az egyéni döntőn az előző napi „nyomás” javarészét már levetkőzve Anna 3 mérkőzést megnyerve első helyen végzett a csoportjában (3:0, 3:0, 3:2), majd a 4 közé jutásért is nyert. Elődöntőben egy fura stílusú és ütőjű ellenfél állta útját, amire a mezőnyben aznap csak a 8-szoros diákolimpia dobogós, mai is győztesnek volt csak „áfiuma”.

Anna a 3. helyért igen izgalmas, kiélezett mérkőzésen, de 3:0-ra ismét győzni tudott. A két nap alatt a 11 mérkőzésből 10 győzelme volt. Az első lány Veresegyházról, aki egy diákolimpiáról 2 éremmel mehetett haza és már a 3. „Fabriczius-os” lány, aki egyéni dobogóra állhatott az asztalitenisz diákolimpián. Mivel 6. osztályos most még 2 évig ebben a korosztályban szerepelhet. Igen szép remények.

Gratulálunk!

 

Fotó:  MDSZ FB oldal illetve a családok által készítettek.