FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Emelt szintű idegennyelv oktatás

Az emelt szintű angol nyelvoktatás a 2013/2014-es tanévtől, a német a 2015/2016-os tanévtől került bevezetésre iskolánkban az 5. évfolyamtól, heti 5 órában. A jelentkezés szintfelmérő dolgozathoz kötött, melyet a 4. évfolyam során írnak a gyerekek, az iskolában addig tanult tananyagból.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek szeressék az adott nyelvet, hiszen az emelt óraszám több feladatot ad otthonra is, egyik napról a másikra több a házi feladat és a szótanulás.

6. év végén junior vizsga szinten, 8. év végén középfokú szinten is lehetnek azok a tanulók, akik a nyelvvel sokat foglalkoznak.

Az angol könnyen tud „ragadni” a gyerekekre, hiszen a játékok, alkalmazások, videók, amik az érdeklődési körükben vannak általában angol nyelvűek.

Az iskolai nyelvi programok közelebb hozzák a kultúrát, így érzékelhetővé válik a nyelv fontossága: Márton napi lampionos felvonulás, Halloween party, Bécs-adventi kirándulás, Valentin napi fellépés az idősek otthonában.

A gyerekek megmérettetésére is alkalmat adunk. Iskolai versenyeket szervezünk (pl. nyelvi hét, vers- és prózamondó verseny, városi verseny), és jelentkezünk más intézmények által meghirdetett területi, megyei és országos versenyekre is.