FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Középfokú iskolai jelentkezés adatbegyűjtés

Kedves Szülők!

A középfokú iskolai jelentkezéshez az adatbegyűjtő lapot papíralapon és elektronikusan is elő lehet állítani. Az adatbegyűjtő lapra a tanuló személyes és értesítési adatait és a továbbtanulásra megjelölt középfokú iskolák adatait kell beírni. Ez a lap kizárólag a szülők és az általános iskola közötti kommunikációra szolgál, felhasználás után az iskolánál marad. A felvételi eljárással kapcsolatos további adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi.

Az adatbegyűjtő lap elektronikus előállítását részesítjük előnyben, amiről lentebb tájékoztatjuk Önöket. Akinek ez nehézséget okoz, papíralapon is beküldheti az adatbegyűjtő lapot, melyet az osztályfőnöktől lehet kérni.

Az adatbegyűjtő lap elektronikus előállítása:

  1. Az adatbegyűjtő lap elektronikusan előállítható a KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás szülők számára (a továbbiakban: Szülői program) segítségével. Az alkalmazás használatával a szülők elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állíthatják elő az adatbegyűjtő lapot. A programfelület tanulmányi adatok megadására szolgáló része közvetlen kapcsolatban áll a Hivatal honlapján elérhető KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató és vizsgahelyszín kereső programmal, így a szülők mindig az aktuális állapotnak megfelelő adattartalmat érhetik el, amely által kiküszöbölhetők a kézi kitöltéssel járó pontatlanságok.
  2. A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer – általános iskolák számára program felületére. Az alkalmazás használatával az adatrögzítés folyamata időben jelentősen lerövidül, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is.

A programfelület a következő linken érhető el:

ADATBEGYŰJTŐ ALKALMAZÁS

A Szülői program kitöltéséről egy rövid videó útmutató az alábbi linkre kattintva érhető el:

Kitöltési útmutató

Az adatbegyűjtő lapok kitöltési és leadási határideje: 2023. január 27.