FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Magyarország jó tanulója, jó sportolója díj

Iskolánkból idén többen is „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjban részesültek:

 

Kakas Hunor 7.a osztályos tanuló 2024.06.07-én a Duna Arénában átvehette a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által megítélt „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjat Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkártól, amellyel iskolánk hírnevét is gazdagította.

Jeles tanulmányi eredménye mellett Hunor a 2022/2023-as tanévben a WAKO szabályrendszerben kick-box formagyakorlat egyéni kategóriában diákolimpiai bajnok, országos bajnok, világbajnoki 2. helyezett lett, több világ- és Európa-kupa győzelmet szerzett. A 2023/2024-es tanév elején csapatban Európa-bajnok lett.
A 2024-es szezonban elért eredményei alapján kvalifikációt szerzett a 2024.08.23-09.01 között Budapesten megrendezésre kerülő kick-box világbajnokságra a magyar formagyakorlat utánpótlás válogatott kerettagjaként.
  

HAJDU LÍDIA 8.a osztályos tanuló a 2022/2023. tanévben elért kimagasló tanulmányi – és tollaslabda sportban nyújtott sportteljesítményéért MAGYARORSZÁG JÓ TANULÓJA, JÓ SPORTOLÓJA 2023 címet érdemelte ki.

 

Egészen váratlan és hihetetlen második helyezést ért el aza Asztalitenisz Diákolimpián a nagyon fiatal, de nagyon akaró, jókedvű és közösségként egyben lévő lány asztalitenisz csapat 2023-ban. A tagok közt szerepelt Hajdu Anna és Pap Boglárka.

Ez volt a valaha legjobb lánycsapat eredmény az országos döntőn – korábban még nem sikerült a dobogóra felállás sem együttesként. Mindenki akkori tudásának legjavát adta az egész versenysorozat során és ez egyben egészen az országos döntő döntőjéig repítette a lányokat.

Ő ketten az idei 2023-24-es kiírásban – egy változással a csapat összetételben – újra kivívták az országos döntőben valószereplés jogát és idén áprilisban is ott voltak az országos döntőn, Kiskunfélegyházán, újra képviselve a Fabriczius József Általános iskolát, Pest megyét – és ott újra megszerezve a dobogó 2. fokát.

Sportsikereik mellett kiváló tanulmányi eredményük is mutatja kiváló hozzáállásukat, szorgalmukat, mely által kiérdemelték a “Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2023” elismerést.

 

 

Homenik Szamira 6.A osztályos tanulónk, a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős államtitkársága által megítélt “Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2023” elismerést Dr Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól és Dr Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkártól vehette át.

Gratulálunk!