FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Medve Matek GO – KOALA, KISMEDVE, NAGYMEDVE

2022. október 1. esős szombat délelőtt … halasztás … hat nap feszült várakozás, majd 2022 október 7 -én végre egy napsütéses péntek délután gyerekekkel, kódfejtéssel, sporttal, matematikával. Okostelefonokkal, telefonos alkalmazással, papírral, tollal felszerelkezve a szabad levegőn.

Ebben a tanévben iskolánk tanulóinak első matematikaversenye az időjárásnak köszönhetően kalandosra sikerült. A Medve Matek Go őszi fordulóján végül 12 alsós (36 fő) és 29 felsős (87 fő) csapat vállalkozott. Na de mire is?

A szokásos, iskolapadban megírt tesztek helyett a veresegyházi tavak körül kijelölt pályán töltöttünk másfél órát. Ez idő alatt diákjaink mozgását egy olyan telefonos applikáció irányította, amelyen keresztül megkapták feladataikat, majd GPS helymeghatározó segítségével kellett megtalálniuk az adott tereppontot a pályán, ahol leadhatták online a kapott feladatok megoldásait. A verseny ideje alatt tanulóink átlagosan 2400 métert, együttesen közel 295 km-t tettek meg.

A versenyzők kitartó csapatmunkájuknak köszönhetően nagyon szép eredményeket értek el a Pest megyei tabellán. Összesen 14 arany, 21 ezüst és 6 bronz minősítés született.

A Pest megyei tabellán kiemelkedő eredményt elért diákjaink a megérdemelt jutalmukat november elején iskolánkban vehették át:

KOALA korcsoport (4. évfolyam):

  • Altorjay Kata, Ferenczi Dóra, Kiss Odett – VI. hely
  • Kocsner Gergő, Szántó Ádám, Vince Barnabás – X. hely

MEDVEBOCS korcsoport (5-6. évfolyam):

  • Jovanovic Mila, Nagy-Király Szonja, Szendrői Balázs – III. hely
  • Kardos Szabolcs, Weiszhaupt Gergő, Budavári Benedek – IX. hely

 

„Én nagyon jól éreztem magam a versenyen. Nagyon tetszett, hogy kültéri és csapatverseny volt. A csapatommal nagyon jól ment a közös munka és élveztük egymás társaságát. Sokat tanultunk a verseny feladatiból, mivel sok anyagrészt egybevett. Tetszett, hogy játékos formában volt megrendezve a verseny.”

(Egy résztvevő diák véleménye.)

Köszönet és elismerés a szervezőknek, a kísérő pedagógusoknak, és nagy gratuláció a résztvevő csapatoknak!