FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Kiemelkedő eredmény az országos Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Veresegyház harmadszor is a legjobbak között

2022. április 24-én, Kecskeméten került megrendezésre a XXXIII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjének ünnepélyes díjkiosztója a Neumann János Egyetemen, ahová évfolyamonként a legsikeresebb 20 versenyző kapott meghívást.

Óriási siker, hogy a Fabriczius József Általános Iskolát Winkler-Antal Dalma, 4.A osztályos tanuló képviselhette, aki a 142 döntőbe jutott negyedikes diákból a IV. helyen végzett. Dalmának ez volt sorozatban a harmadik országos döntője a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, ami azért is kiemelkedő teljesítmény, mert az országban rajta kívül csak egy olyan negyedikes tanuló van, aki 3 éven keresztül mindig benne volt a döntő legjobb 10 versenyzőjében (Dalma másodikban országos bajnok lett, ami szintén először fordult elő az iskola életében, harmadikban pedig a X. helyen végzett).

Az áprilisi döntőn összesen 4 tanuló vett rész a Fabriczius József Általános Iskolából: Gábor Simon (2.G) a 155. helyen, Terebesi Lukács (2.G) a 163. helyen, Kocsner Bendegúz (6.A) pedig a 27. helyen végzett.

Ezúton is gratulálunk minden tanulónak és felkészítő tanárnak!