FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Pest Megyei Sakk Csapat Diákolimpia I.-II. korcsoport

Alsós leány sakkcsapatunk országos döntős!!!

2022. március 5-én, szombaton, iskolánk kilenc csapattal vett részt az fóti Szent Ágoston Általános Iskola és Gimnázium falai között megrendezett Pest Megyei Sakk Csapat Diákolimpia I.-II. korcsoportos csapatversenyein.

A verseny kezdete előtt, a megnyitón Szabó László úr, a Magyar Sakkszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket és sok sikert, sportszerű küzdelmet kívánt a gyerekeknek.

A nagyon izgalmas, fordulatos játszmák után egy bronzérmet, egy negyedik-, egy ötödik- és két hatodik okleveles helyezést értek el versenyzőink a Pest Megyei Sakk Csapat Diákolimpia I.-II. korcsoportos csapatversenyein.

Az alsós lány (I.-II. korcsoportos) csapatok versenyén, iskolánk Fabriczius B összeállítású csapata bronzérmes lett, így kijutott a 2022. május 13-15-én megrendezésre kerülő országos döntőbe. A lány mezőny legjobbja, százszázalékos teljesítménnyel, az első táblán négy játszmából négy pontot szerző, Gyócsi Mia (3.e) volt.

Iskolánk hat csapatot indított az alsós fiúk csapatversenyén. A Fabriczius A (Pál Levente (4.h), Bebesi Bálint (4.e), Koncz Botond (4.e) és Tenyei Ádám (3.b) összeállítású csapatunk végig az éremért harcolt. Az utolsó forduló előtt, versenyzőink holtversenyben a harmadik helyen álltak. Sajnos Telki B csapata jobbnak bizonyult, így holtversenyben az ötödik -, rosszabb Buczholcz-pontszámunk miatt pedig az oklevelet érő hatodik helyre csúsztunk vissza.

Fabriczius C, Fabriczius F, Fabriczus B csapataink holtversenyben a 12. helyen, míg a Fabriczius E, Fabriczius D csapataink a 16 helyen zártak. (Fabriczius D csapatunk eredményét különösen értékessé teszi, hogy csapattársuk megbetegedése miatt végig három játékossal álltak ki.)

Részletesebb eredmények a www.pestmegyeisakk.hu oldalon találhatóak.

Minden versenyzőnknek gratulálunk, köszönjük hogy képviselték iskolánkat!

Breitenbach Zoltán