FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

A leendő első osztályosok beiratkozása

Kedves Szülők!

A 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelete a 2020/2021. tanév rendje szerint a beiratkozás az iskola első évfolyamára 2021. április 15-16.

A járványhelyzetre való tekintettel a beiratkozás online módon történik.

Iskolánk első évfolyamára történő jelentkezésének online formájára 2021.04.10-től nyílik meg az elektronikai felület az Önök részére a KRÉTA felületén.

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap
Az e-Ügyintézés „ Beiratkozás  Általános Iskolába (BÁI) felület 2021.04.16. éjfélig van nyitva.

Kérek minden szülőt, hogy ezt a felületet használva írassa be tanköteles korú gyermekét.

Mindenkinek lehetősége van idegen nyelv és sakk oktatás választására, etika vagy hitoktatás közötti választásra, valamit három tanító néni megjelölésére. Ezt egy adatlap kitöltésével teheti meg, ami az alábbi linken elérhető:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8IXWFLtCt6zDLBLRYveyVLxvH9-QghDwwnwUzZRy4I49elQ/viewform?usp=sf_link

Az adatlap kitöltése alapján tudjuk a tanulókat osztályba sorolni. Kérem, segítse munkánkat!

Az emelt szintű ének-zene oktatást azok választhatják, akik megfeleltek a zenei meghallgatáson.

A körzetes tanulók felvételt nyernek iskolánkba. Más településről csak akkor tudjuk felvenni a tanulókat, ha marad szabad helyünk.  A felvételről vagy elutasításról levélben tájékoztatjuk a szülőket.

Kérdés és probléma esetén keresse iskolánk titkárságát:

telefon: 06-30-7828-117
e-mail.: titkarsag@fabriczius.hu

 

Sok szeretettel várjuk a leendő első osztályos diákokat!

Veresegyház, 2021.04.07.

Szalainé Gulyás Ágnes
intézményvezető

 

Kiegészítő információ az első osztályos beiratkozáshoz

 

A KRÉTA felületén online beiratkozásnál, kizárólag a lakcímkártyát kell feltölteni, annak is csak azt az oldalát (fotóként, pdf formátumban), amelyen a lakcím, illetve a tartózkodási hely adatai találhatók!
A lakcímkártyát, valamint a többi kötelező igazolványt, dokumentumot elegendő a 19/2021. (III.10.) EMMI határozat értelmében 2021. szeptember elsejéig bemutatni személyesen az általános iskolában.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Kérjük, hogy aki nálunk körzetes tanuló és másik iskolába iratkozik, az 2021.04.16-ig jelezze iskolánknak az alábbi e-mail címen: fabriczius@gmail.com

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi telefonon, e-mailben az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

A beiratkozás után, a körzetes és nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntés születik a gyermekek felvételéről vagy nem körzetes esetében helyhiány miatti elutasításról. A határozatokat megküldjük a szülők részére.

Veresegyház, 2021.04.12.                                           Szalainé Gulyás Ágnes
intézményvezető