FABRICZIUS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA

2112 Veresegyház, Fő út 77-79.

Mi leszek, ha nagy leszek?

Pályaorientációs csoportfoglalkozás

Kétévnyi kihagyás után az idén ismét megrendezésre került (március 23., március 30., április 7.) a 7. évfolyam számára a pályaorientációs csoportfoglalkozás. Ez a fajta elfoglaltság abban segíti a fiatalokat, hogy ráhangolódjanak a továbbtanuláshoz szükséges döntéshozatalok sorozatára. Tájékozódni kell a munka világában, az iskolai rendszerben, a szakmák világában. A döntést nem könnyű meghozni 13-14 évesen, hiszen a kiskamaszkor arról nevezetes, hogy a fiatalok érdeklődése rendkívül gyorsan változik.

Éppen ezért a három alkalmas csoportfoglakozás első alkalmán az önismeret állt a középpontban, a következő két alkalmon a szakmákhoz kapcsolódó képességek és készségek, majd az utolsó alkalom az iskolarendszeré volt. A foglakozások célja nem az, hogy megmondja a tanulóknak milyen pályát válasszanak, hanem az, hogy hiteles információkat adjon át, melyek segítik, előmozdítják a pályaválasztási döntést. A csoportfoglakozások lebonyolításában segítségünkre voltak a MATE Humántudományi és Szakképzési Tanszék által gondozott Emberi erőforrás tanácsadó mesterszak hallgatói, akiknek ezúton is köszönjük munkáját.

Bízunk benne, hogy a csoportfoglakozáson résztvevő 22 diákon túl más érdeklődővel is találkozunk a 2022 őszén megrendezésre kerülő SULIBÖRZÉN.